Only The Good Die Young – Billy Joel – Greatest Hits Volume I & Volume II

Posted: March 9th, 2018 under Casette.

This only The Good Die Young – Billy Joel – Greatest Hits Volume I & Volume II may not be reprinted without the express written permission of Texarkana Gazette, Inc. Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek. Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles.

Ook speelde hij in pianobars onder de naam “Bill Martin”. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life. Begin 2013 kondigde Joel aan minder op te treden en het wat rustiger aan te doen. Piano Man”, dat hij schreef naar aanleiding van zijn ervaringen als pianist in een pianobar in de jaren zeventig, en “Scenes from an Italian Restaurant” dat waarschijnlijk gaat over het restaurant Christiano’s of een vergelijkbaar restaurant in de New Yorkse wijk Little Italy. Allentown” dat in 1982 uit kwam. Hij combineert zijn liefde voor zijn dochter met een impressie van het onaangename leven van kapiteins in de zeevisserij in het lied “The Downeaster Alexa”.

Joel had altijd een goedgelovige, open instelling in zowel zijn zakelijke als persoonlijke relaties. Deze instelling manifesteerde hij in nummers als “Tell Her About It”, “Honesty” en “And So It Goes”. Het is ook terug te vinden in zijn omschrijving van de ingrediënten die benodigd zijn voor een geslaagde relatie in “A Matter of Trust”. Het nummer “We Didn’t Start the Fire” somt historische gebeurtenissen op van zijn geboorte in 1949 tot eind jaren tachtig, de eerste veertig jaren van Joels leven, die zijn fascinatie voor cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Het lied “Leningrad” toont Joels waardering voor de geschiedenis van de Sovjet-Unie en zijn gevoelens over de Koude Oorlog, waarin hij opgroeide. Joel heeft recent opnieuw vormgegeven aan zijn interesse voor klassieke muziek en is gaan experimenteren op dat gebied. Fantasies and Delusions”, zijn eerste album met klassieke werken, kreeg een lauwe reactie van critici, maar kreeg een nummer 1-notering op klassieke hitlijsten.